logo
Sommerstevnet 2009 (2)Jeg sitter nå sammen med Rune Klavenes og stiller han noen spørsmål knyttet til sommerstevnet. Han har vært med på alle stevnene siden han kom med i Nardus i 1988, og er en av dem som har bygd sin egen hytte på OGGETUN leirsted.

Synes du sommerstevne i år var forskjellige fra de andre årene?

Vært stevne er forskjellig, men vi opplever fortløpende å bli ført dypt inn i Guds ord, og vi holdes løpende orientert over profet ordets oppfyllelse.

Ut over det med forkynnelse hva betyr stevnene for deg?

Vi kommer fra vårt lille lokal-menighet, og møter flere hundre søsken i troen – det er klart at dette styrker fellesskapets bånd. Og i dette møter vi ingen generasjonsmotsetninger – unge og eldre stortrivdes sammen.

Du har jo fått tildelt en meget krevende oppgave. Under stevne arrangeres det en spennende fotball kamp hvor eldste brødrene utgjør det ene laget mens yngste brødrene er det andre og du, Rune, er kommentator?

Ja, og jeg legger mye forarbeidet i å gi hver av spillerne karakteristiske navn, som slegga Sagli, og kula fiskå. Etter kampen leder jeg seremonien med overrekkelse av vandrepokalen fra OGGe Champions league. "Og etterpå har vi den store grillfesten hvor vi er glad for å se mange gjester komme. Her har vi også friluftsmøte med vitnesbyrd, sang og musikk.

Hvilken betydning tror du OGGETUN vil ha i tiden som kommer?

Som det eneste stevne sted for det folk som elsker den apostoliske forkynnelsen og kjempe for den tro som en gang for alle ble overgitt til det hellige, vil OGGETUN ha en enorm betydning. Og vi ser at flere og flere ønsker å bygge hytte der for seg og sin familie og tilslutningen til møtene har økt fra år til år.

Har du en hilsen å sende til Nardus sidenes lesere?

«Dette er den seier som har seiret over verden, vår tro.» (1.joh. 5,4) Dette sier også Peter i sitt første brev (1,5): «Dere som ved Guds makt holdes oppe ved troen til den frelse som er ferdig til å bli åpenbart i den siste tid.»

Daniela Simona Lezeu