logo

Linn Victoria Rasmussen intervjuer Daniela Simona Lezeu…

Daniela-lezeuDet er snart tre uker siden sommerstevnet og inntrykkene har fått tid til å bearbeide seg. Jeg sitter sammen med Daniela Lezeu i hennes koselige hus på Roresanden utenfor Grimstad, og spør henne hva årets sommerstevne betydde for henne?...

Ikke bare sommerstevnet men alle stevnene vi har i menigheten gjennom året betyr mye for meg. Jeg opplever varmen i det nære og gode felleskapet i ånden vi har, styrkes i troen, blir oppdatert på hva bibelen lærer oss om det vi tror på og den åndelige situasjonen.

I fjor var du ikke på sommerstevnet…

Jeg så meg nødt til å besøke mine gamle foreldre i Cabesti i Romania og var der i to måneder og hjalp til med arbeidet på gården, men hele tiden var stevnet i mine tanker og jeg savnet å være der.

Du er jo oppvokst i en rumensk pinsemenighet. Er der noen forskjell på det du opplevde der og det du har møtt i Nardus?

Selvsagt vil det alltid være en kulturell forskjell, men den rumenske pinsebevegelse har arvet mye teologisk tankegods fra den ortodokse kirke og det har hindret dem i å være åpen for mange av de sannheter jeg nå til fulle får oppleve i Nardus.


Hvordan liker du den sang og musikkstil vi har, som mange vil stemple som umoderne?


Jeg elsker de sangene som er født i ånden og som synges i ånden. Både den dybde det er i sangtekstene og den glede der er ved å slippe seg løs i åndelige kor og lovprisning skaper en atmosfære som jeg stortrives i.

Denne gangen hadde du også besøk av din far…

Ja, han også gledet seg over stevnet og deltok selv med tale på misjonsmøtet. Vi bodde sammen og stelte mat sammen og han ble kjent med mange nye Nardus venner. Han var også glad for å se tre av sine andre barn og to barnebarn på stevnet.

Hva gjorde sterkest inntrykk på deg under stevnet?

Det er vanskelig å svare på, men ikke minst det å se flere mennesker bli døpt med den dåp som har vært praktisert av apostoliske kristne helt siden første pinsedag. Det gleder meg også å se alle de unge som blir grepet av ordet og ånden.

Hva ser du nå frem til?

Som jeg nevnte tidligere er jeg glad i alle stevnene og gleder meg til høststevnet på Vinstra og de faste møtene i lokalmenigheten, men før det ser jeg frem til gruppereisen vi skal ha til Færøyene.


Har du et ord fra bibelen som du vil sende til dine venner?


Hebreerbrevet 10,24-25 "Og la oss se til hverandre for å tilskynde til kjærlighet og gode gjerninger. Og la oss ikke svikte vår egen forsamling, slik noen pleier å gjøre, men la oss formane hverandre, og det så mye mer som dere ser at Dagen nærmer seg."